top of page

Over

Mijn naam is Drs. Sherida N Pinas. Ik ben de oprichter van Sherapy. Ik werk als neurologisch muziektherapeut. Na jaren lang in de zorg gewerkt te hebben als verzorgende verhuisde ik in 2007 naar Londen waar ik mijn Bachelor in Populaire muziek behaalde en een masters in muziektherapie. Ik heb een hart voor de zorg en vind het een eer om sinds 2015 als muziektherapeut te werken. Ik ben geschoold in SMTA en Neurologische Muziektherapie (NMT).

Ik werk o.a. met mensen met dementie, NAH(Niet Aangeboren Hersenletsel) en psychische klachten. De neurologische muziektherapie is een stroming binnen de muziektherapie. Bij neurologische muziektherapie worden de hersenen geactiveerd door middel van het doen van functionele handelingen in combinatie met muziek. De hersenen worden geactiveerd door de muziek en maakt de hersenen daardoor actiever waardoor het trainen en ontwikkelen van functionele bewegingen en cognitieve vaardigheden makkelijker wordt.

Muziek heeft veel invloed op onze emoties, kan onze stemming beïnvloeden en de kwaliteit van leven verbeteren, en hier wordt ik erg enthousiast van.

Als muziektherapeut ben ik geregistreerd bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB), de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en sta ik in het Register Vaktherapie.

Ik ben naast neurologische muziektherapeut ook een singer/songwriter, componist , en spreker. Ik hou mij bezig met de educatie van de mentale gezondheid in Zuid America in samenwerking met YEEPI Foundation, en componeer instrumentale ontspanning muziek en geef advies over auditieve prikkels.

sherapy1.jpeg
bottom of page